-17%SaleOp voorraad
Fabrikant: Bamboo

Bamboo Shield olie 0,75 L

19.95

Levering in heel Nederland en België!

Beschrijving

BAMBOE SHIELD BUITEN OLIE 0,75L

Bamboe Shield Buiten Olie wordt gebruikt voor de basisbehandeling en het onderhoud van nieuwe en reeds geoliede bamboe oppervlakken zoals bv. terrasplanken, tuinmeubelen en gevelbekledingen.

Bamboe Shield Buiten Olie wordt aanbevolen om de natuurlijke kleur en bamboenerf te versterken. Voor het opfrissen van oude vlonder- en gevelplanken zijn gepigmenteerde oliën ideaal omdat zij de originele kleur van de bamboe weer terugbrengen.

De speciale watergedragen samenstelling van de oliecomponenten zorgt ervoor dat het product oplosbaar is in water. De olie zorgt voor een sterk water- en vuilwerend oppervlak en vertraagt de vorming van schimmels en algen.

Bamboe Shield Buiten Olie is verkrijgbaar in walnoot kleur en heeft een uitstekende UV-bescherming.

GEBRUIKSAANWIJZING

  • Reinig oude bamboe oppervlakken voor het oliën met GREY-GO schoonmaakmiddel.
  • Laat de bamboe planken minimaal 24 uur drogen, zodat de bamboevochtigheid maximaal 17% bedraagt. Verwijder eventuele opstaande bamboevezels met schuurpapier korrel 120.
  • Behandel het bamboe oppervlak alleen bij droog weer, min. temp. 13°C en vermijd direct zonlicht en hoge temperaturen.
  • Roer de olie zorgvuldig om voor gebruik.
  • Breng een egale dunne laag olie aan met een kwast of speciale pads. Behandel eerst de kopse kanten. De olie heeft een crème- achtige kleur als deze vloeibaar is. Na een paar minuten heeft het bamboe oppervlak een geolied aanzicht doordat het water verdampt is.
  • Verwijder na maximaal 5 minuten overtollige olie met schone doeken. Let vooral op verbindingen en groeven.
  • Herhaal stap 5 en 6 als het oppervlak er nog niet verzadigd uitziet.
  • Het duurt 24 tot 48 uur voordat de olie volledig doorgehard is, afhankelijk van weercondities en temperatuur. Het bamboe oppervlak mag tijdens deze periode niet blootgesteld worden aan water.
  • Als de bamboe droog is mag het opgewreven worden met een handpad of een eenschijfsmachine, voor een extra slijtvast oppervlak.

Extra informatie

Gewicht 100 kg
Inhoud

0,75 L

Waar bent u naar op zoek?

Al iets in gedachte? Laat u verder inspireren en ontdek diverse materialen, afwerkingen, afmetingen en accessoires. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Vind uw droomproduct hier! Uitgebreide shop.

Van tuinhuizen tot bloembakken en van overkappingen of veranda's tot tuinafscheidingen. Houtkoning heeft het in huis.

Bezoek de shop